Horsens KFUM Bordtennis er en underafdeling af Horsens KFUM Idræt.


Du kan hente vedtægter for Horsens KFUM Idræt og underafdelinger her: Vedtægter.pdf eller læse dem herunder:



HORSENS KFUM IDRÆT 


 

 

                                                    VEDTÆGTER

 

§1           Navn og hjemsted

Stk 1      Sammenslutningens navn er Horsens KFUM IDRÆT og er hjemmehørende i Horsens Kommune.

Stk 2      Horsens KFUM er stiftet den 17. september 1928 og sammenlagt med Birkeparken den 1. januar 1987. Birkeparken er stiftet den 9. januar 1978.

 

§2           Formål

 

Stk 1      Foreningens formål er at samle medlemmerne omkring idræt – såvel motion - som konkurrence­mæssigt, og derved at tilgodese både bredden og eliten, samt at skabe en god ånd og tone.

Stk 2      Horsens KFUM IDRÆT skal acceptere de af KFUMs Idrætsforbund til enhver tid gældende love.

 

§3           Medlemmer

Stk 1      Som medlem kan optages enhver, som vil respektere foreningens love, og som ikke er i kontingentrestance til anden forening/KFUM afdeling. Kontingentrestance ud over 1 måned medfører udelukkelse fra deltagelse i foreningens aktiviteter. Ingen, der er udelukket på grund af restance, kan optages før det skyldige beløb er betalt til afdelingen.

Stk 2      Udmeldelse skal foregå skriftlig til afdelingens kasserer, og kan kun accepteres, såfremt medlemmet ikke er i kontingentrestance.

Stk 3      Et medlem kan ekskluderes, hvis opførsel og adfærd strider mod foreningens love. Eksklusionen foretages af afdelingsbestyrelsen. Et ekskluderet medlem har ret til at forelægge og få sin sag behandlet på førstkommende hovedbestyrelsesmøde, samt til at forelægge og få sin sag behandlet på førstkommende ordinære hovedgeneralforsamling.

 

§4           Kontingent

Stk 1      Der betales ikke fast kontingentafgift til hovedkassen.

Stk 2      Hver afdeling indbetaler et beløb til dækning af forretningsførerens arbejde og til hovedafdelingens medlemskontingent til hovedorganisationerne. Hovedafdelingen beregner beløbet ud fra medlemstallet pr 31. december, og beløbsstørrelsen vurderes ud fra årsregnskabet.

Stk 3      Kontingentet i afdelingerne fastsættes for et år af gangen på afdelingernes generalforsamling. Der betales kontingent for hver idrætsgren, dog med rabatordninger i henhold til indgået samarbejdsaftale af den 28. april 2003. Kontingentfrihed kan kun besluttes af en samlet afdelingsbestyrelse.

 

§5           Generalforsamlingen

Stk 1      Hovedgeneralforsamlingen er foreningens højeste myndighed og den afholdes hvert år i april måned. Indkaldelse bekendtgøres på mail til medlemmerne og ved opslag i klubben senest 3 uger før hovedgeneralforsamlingens afholdelse.

Stk 2      Afdelingsgeneralforsamlingen er afdelingens højeste myndighed og den afholdes hvert år senest den 31. marts. Indkaldelse bekendtgøres på mail til medlemmerne og ved opslag i klubben senest 3 uger før afdelingsgeneralforsamlingens afholdelse.

Stk 3      Stemmeret har alle medlemmer over 16 år, og som ikke er i kontingentrestance. Valgbarhed har alle medlemmer over 18 år, og som ikke er i kontingentrestance. Stemmeret kan kun udøves ved personligt fremmøde.

Stk 4      Hovedgeneralforsamlingen har følgende dagsorden:

1.   Valg af dirigent

2.   Beretning

3.   Budget

4.   Regnskab

5.   Indkomne forslag

6.   Valg af forretningsfører (kun i lige år)

      Valg af revisor og revisorsuppleant

7.   Eventuelt

Stk 5      Afdelingsgeneralforsamlingen har følgende dagsorden:

1.   Valg af dirigent

2.   Beretning

3.   Regnskab

4.   Indkomne forslag

5.   Valg af bestyrelse og suppleanter hertil

      Valg af revisor og revisorsuppleant

6.   Kontingent

7.   Eventuelt

Stk 6      Forslag, der ønskes behandlet på såvel hovedgeneralforsamlingen som afdelingsgeneralforsamlingen, skal skriftligt være forretningsføreren respektive formændene i afdelingerne i hænde senest 14 dage før generalforsamlingens afholdelse. Afstemning og valg afgøres ved almindeligt flertal.

Stk 7      Ekstraordinær hoved-og afdelingsgeneralforsamling afholdes når hovedbestyrelsen / afdelingsbestyrelsen beslutter det, eller når mindst 1/4 af foreningens/afdelingens medlemmer fremsender begæring herom.

Bekendtgøres med dagsorden og efter samme retningslinier som ved ordinær generalforsamling.

 

§6           Ledelse og tegningsregler

Stk 1      Hovedforeningen ledes i det daglige af forretningsføreren, der vælges for en 2 årig periode på hovedgeneralforsamlingen.

Stk 2      Hovedforeningens samlede bestyrelse udgøres af formand og kasserer for hver afdeling (kaldet hovedbestyrelsen).

Stk 3      Hovedbestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, og der skal føres referat ved alle bestyrelsesmøder og generalforsamlinger.

Stk 4      Hovedbestyrelsen er kun beslutningsdygtig når mindst 2/3 af dens medlemmer er til stede.

Stk 5      Afdelingen ledes af formand, næstformand, kasserer og sekretær, der vælges af general­forsamlingen for en 2 årig periode. Formand og sekretær er på valg på ulige årstal. Næstformand og kasserer er på valg på lige årstal.

Stk 6      Afdelingsbestyrelsen bestemmer selv antallet i bestyrelsen dog mindst 4.

Får et bestyrelsesmedlem forfald, indtræder suppleanten i dennes sted i den resterende valgperiode. Næstformanden indtræder dog i formandens sted, hvis denne får forfald.

Stk 7      Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden, og der skal laves referat ved alle bestyrelsesmøder og generalforsamlinger. Bestyrelsen skal drage omsorg for, at foreningens hele formålsparagraf tilgodeses. Bestyrelsen er kun beslutningsdygtig, når mindst 2/3 af dens medlemmer – heriblandt formanden - er til stede.

Stk 8      Hovedforeningen tegnes af forretningsføreren.

Afdelingerne tegnes af formændene.

Stk 9      Foreningens/afdelingernes regnskabsår er kalenderåret.

Stk 10    Afdelingerne er økonomisk uafhængige, men dog ansvarlige overfor hovedbestyrelsen.

Stk 11    Bestyrelsen kan nedsætte udvalg til varetagelse af forskellige opgaver.

Eventuelle formænd for disse udvalg kan deltage i bestyrelsesmøder – dog uden stemmeret.

 

§7            Afdelingernes løsrivelse

Stk 1      Hvis en afdeling ønsker at løsrive sig fra foreningen, skal samtlige aktiver i afdelingen bindes i 5 år i foreningens hovedkasse. De skal være til rådighed for en nystartelse af afdelingen. Aktiverne bindes på en bank/sparekassekonto, og kan kun hæves efter godkendelse i hovedbestyrelsen. Efter 5 år tilfalder aktiverne hovedkassen.

 

§8           Foreningens opløsning

Stk 1      Foreningens opløsning kan kun ske på en i dette øjemed særlig indkaldt ekstraordinær hovedgeneralforsamling. Til dennes beslutningsdygtighed kræves, at mindst 2/3 af foreningens stemmeberettigede medlemmer er til stede, og til forslagets vedtagelse kræves, at mindst 2/3 af de afgivne stemmer er for forslaget.

Stk 2      I tilfælde af foreningens opløsning, skal de aktiver, der er i behold, bindes i 5 år. De skal være til rådighed for en nystartet Horsens KFUM IDRÆT i Horsens Kommune. Aktiverne bindes på en bank/sparekassekonto, og kan kun hæves med underskrift af KFUM Idrætsforbund.

Efter 5 år tilfalder aktiverne Børn/Unge Aktiviteter i Horsens Kommune.

 

§9           Vedtægtsændringer

Stk 1      Foreningens vedtægter kan kun ændres på hovedgeneralforsamlingen såfremt mindst 2/3 af de fremmødte stemmeberettigede medlemmer stemmer for forslaget.

Stk 2      Forslag til vedtægtsændring skal optages som særskilt punkt på dagsordenen.

 

Vedtaget på generalforsamlingen den 28. april 2003

 

Formand for KFUM fodbold                Formand for KFUM badminton                         

Henrik Jensen                                           Helle Bjørnskov

 

Formand for KFUM håndbold             Formand for KFUM bordtennis

Maria Rasmussen                                    Hans Aage Pedersen